-

Brillenglazen

Altijd haarscherp


Nadat je bij ons je stijlvolle nieuwe montuur hebt uitgezocht, wacht de volgende stap: de glazen. De keuze voor deze glazen is erg belangrijk. Gelukkig helpen wij je daar een handje mee: met ons persoonlijke advies maak je altijd de juiste keuze. Hieronder schetsen we alvast enkele keuzemogelijkheden voor je.

Lees- en verteglazen

Bij een bril voor veraf of een leesbril krijg je glazen voor 1 afstand. Dit noem je enkelvoudige glazen. We hebben een groot assortiment aan topkwaliteit glazen voor je. Elk glas heeft zijn eigen ontwerp en dit ontwerp zorgt voor de kwaliteit van het zien. Het belangrijkste is dat je een glas kiest dat bij jou, jouw sterkte en jouw montuur past. Want hoe beter de match, hoe beter het kijkcomfort is.

Merk je dat de letters steeds kleiner worden? Dan ben je misschien wel toe aan een leesbril. Je kan dan een kant-en-klare leesbril proberen, maar dit werkt lang niet altijd. Bij kant-en-klare brillen hebben namelijk beide glazen altijd dezelfde sterkte, maar bijna niemand heeft twee exact dezelfde ogen. Bij Medi Optiek heb je deze problemen niet, want wij maken de leesglazen perfect op maat.

Uiteraard kunnen wij ook de glazen uit jouw bestaande lees- of vertebril vervangen. We helpen je hier graag mee.

Multifocaal: altijd scherp!

Je kent het wel: dat gerotzooi met losse leesbrilletjes. Het prijsje in de supermarkt, de menukaart in het restaurant of een appje op de telefoon zijn allemaal niet scherp met je bril voor veraf. Dus je grijpt weer naar de leesbril. Maar wat is het toch vervelend om telkens van bril te moeten wisselen. Wij hebben de perfecte oplossing voor je: een multifocale bril. Altijd en overal scherp.

Bij multifocale glazen verenig je meerdere sterktes in 1 glas, waardoor je op alle afstanden en in alle richtingen scherp kunt zien. Je kan ermee auto rijden, sporten, lezen, computeren enzovoort. Kortom, je kan optimaal genieten van de wereld om je heen zonder van bril te moeten wisselen.

Uiteraard zijn er meerdere soorten multifocale glazen. Maar je kent ons: wij willen alleen de beste glazen die helemaal bij jou passen als persoon! Bij onze topglazen krijg je de meeste brede kijkzones en worden ze aangepast naar jouw persoonlijke leefstijl. Écht maatwerk dus.

Computer- en werkglazen

Tegenwoordig moet je veel schakelen tussen afstanden op het werk. Tijdens een vergadering kijk je bijvoorbeeld op papieren dossiers, je laptop of tablet, een powerpoint op een groot scherm en dan ook nog naar je collega’s. Heb je aan het einde van een werkdag dan weleens last van hoofd- of nekpijn? Dan kan een werkbril de oplossing voor je zijn!

We horen je al denken: een werkbril? Maar ik heb toch al een prachtige bril van jullie (multifocaal of enkelvoudig)? Natuurlijk werkt deze bril ook, maar wel een stuk minder. De werksituatie is namelijk een speciale situatie die een speciale bril vraagt. We moeten veel schakelen op vooral de korte- en tussenafstand. En juist daar geeft de multifocale bril een kleiner gezichtsveld en moet je je houding aanpassen om goed op het scherm te kijken. En enkelvoudige glazen corrigeren maar op 1 afstand.

Een werkbril is de ideale oplossing, want deze richt zich specifiek op de korte- en tussenafstand. Dus je krijgt een lekker groot gezichtsveld zonder je houding aan te passen. Resultaat: een goede werkhouding en meer kijkcomfort en rust tijdens het werk. Ideaal dus voor het werken op kantoor of het uitvoeren van precisietaken.

De keuze voor glazen is erg belangrijk. Gelukkig helpen wij je een handje.

Een werkbril richt zich specifiek op de korte- en tussenafstand. Een lekker groot gezichtsveld zonder je houding aan te passen.

Coatings

Alle glazen (multifocaal of enkelvoudig) worden altijd afgewerkt met zogenaamde coatings. Dit zijn speciale lagen die het glas beschermen en het kijkcomfort bevorderen. Een ontspiegelingslaag bijvoorbeeld zorgt ervoor dat het brillenglas niet meer spiegelt. Hierdoor heb je een helderder beeld, meer contrast en blijven spiegelingen uit beeld. Een hardingslaag beschermt de bril tegen krassen. Tot slot is er de water- en vuilafstotende laag. De naam zegt het al: deze laag stoot water en vuil af waardoor je glazen minder snel vies worden. Uiteraard nemen wij de coatings mee in ons glasadvies voor jou!

Wil je weten welke glazen perfect bij jou passen? Maak dan snel een afspraak.

Onze brillenglazenpartners

Bij Medi Optiek zoeken we altijd naar de brillenglazen die het beste bij jouw ogen en kijksituatie past. Kortom: wij verzorgen jouw ideale kijkoplossing. Om dit te bewerkstelligen zijn wij zeer selectief in de glasleveranciers waarmee wij werken. Wij zoeken partners die net als wij ernaar streven om topkwaliteit te leveren aan onze klanten. Een goede samenwerking en partnerschap met een leverancier vinden wij cruciaal. Het zorgt er namelijk voor dat wij ervaringen kunnen delen, kunnen sparren met elkaar en glazen kunnen aanpassen waar nodig om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Bij ons ben je dus altijd verzekerd van de beste service en brillenglazen!

Bekijk hieronder met welke glasleveranciers wij samenwerken.

Hoya
Shamir
Zeiss
Essilor
HOC
Enot

Oog voor jou

Bij Medi Optiek zetten we vol toewijding onze vakmanschap in om jou de best mogelijke oogzorg te geven. Integer en met respect adviseren we jou de beste en mooiste producten. In een mooie omgeving en een fijne sfeer.
Je bent van harte uitgenodigd in onze winkel in het hart van het Gooi: Bussum.

Bekijk ook×

Wij nemen telefonisch contact met je op