-

Myopie management

Oogzorg voor jouw kind


Hoe herken je bijziendheid (Myopie) bij kinderen?

Knippert of knijpt je kind veel met de ogen? Zijn er hoofdpijnklachten, andere signalen of zit bijziendheid in de familie? Zorg voor de ogen van je kind. Laat zijn of haar ogen door de Myopie management specialisten van Medi Optiek controleren. Ook vertellen we je graag meer over de behandelmogelijkheden. Jullie zijn van harte welkom in onze winkel in het hart van het Gooi: Bussum.

Bijziendheid (myopie) bij kinderen 

Bijziendheid, genoemd myopie, is een afwijking van het oog waarbij er dichtbij zonder bril scherp kan worden gezien. In de verte is het beeld onscherp. Dit komt doordat de oogbol, door te snelle groei, te groot is geworden. De ooglens zorgt ervoor dat lichtstralen samenvallen in het brandpunt op het
netvlies. Bij mensen met myopie ligt het brandpunt, omdat het oog te groot is, vóór het netvlies en
ontstaat er een onscherp beeld. Door een correctie in de vorm van brillenglazen of contactlenzen zie je weer scherp.

Bijziendheid, genoemd myopie, is een afwijking van het oog waarbij er dichtbij zonder bril scherp kan worden gezien.

Myopie ontwikkelt zich het snelst in de groeifase van een kind, dus tussen het 6de en 17de jaar, en kan toenemen tot 25-jarige leeftijd. De mate van myopie bij kinderen in Nederland neemt sterk toe. Hoge myopie geeft op latere leeftijd meer risico op oogziektes. Erfelijkheid en kijkomstandigheden dragen bij aan de ontwikkeling van myopie. Door de veranderende levensstijl van kinderen spelen zij minder vaak en lang buiten en besteden zij meer tijd aan nabijwerk zoals het intensief gebruik van computers, tablets en smartphones.

Omdat steeds beter bekend wordt waardoor het oog te snel groeit, zijn er nu meerdere behandelmogelijkheden beschikbaar die de toename van de groei remmen, genoemd myopie management. De resultaten die zijn te behalen met myopie management kunnen verschillen per kind. Er kan in overleg met de oogarts/optometrist worden gekozen voor een combinatie van behandelmogelijkheden om de toename van myopie onder controle te krijgen. Het beste resultaat van de behandeling wordt verkregen als de afwijking nog in het beginstadium is, dus op jonge leeftijd.

Onderzoek 

Regelmatig een bezoek brengen aan onze myopie management-specialisten is heel belangrijk om de ontwikkeling van de ogen in kaart te brengen. Indien nodig kunnen wij dan ook adequaat bijsturen in het behandelplan. Onze optometristen doen dat stapsgewijs: 

Werkwijze

Stapsgewijs

1

Aslengtemeting

Door het meten van de diameter van het oog, middels het meten van de aslengte, kan de afwijking gemeten worden. Door middel van een AL-scan meten wij de lengte van de oogas . Dit is de belangrijkste parameter van myopie. Deze oogas moet elk half jaar worden gemeten om te kunnen monitoren. Het onderzoek is pijnloos.

2

Optometrisch Onderzoek

Hierbij controleren we de gezondheid en samenwerking van de ogen. Ook de sterkte van een eventuele bril wordt opgemeten. Let op: je krijgt hiervoor druppels in je ogen. Deze verwijden je pupillen waardoor je gedurende 24 uur wat waziger ziet. De ogen zijn dan gevoeliger voor licht. Neem je zonnebril dus mee.

3

Oogmeting

Met een corneatopograaf brengen wij de exacte vorm van het hoornvlies in kaart. Dit is belangrijk voor het goed aanmeten van contactlenzen.

4

Opstellen behandelplan

In overleg met kind, ouders en eventueel oogarts stellen we het beste plan voor myopie management op.

Behandelplan myopie management 

Onze behandelplannen zijn bewezen effectief om myopie af te remmen. Regelmatige controles door de myopie management specialisten zijn belangrijk om de effectiviteit en veiligheid te waarborgen. 

Medi Optiek heeft de volgende behandelmogelijkheden voor jouw kind:

MISIGHT® 1 DAY DAGLENZEN
MiSight® 1 day daglenzen zijn gemaakt voor kinderen: comfort, veiligheid en vrijheid staan daarbij voorop. Elke dag draagt je kind een nieuwe schone set lenzen, waardoor de kans op comfortklachten afneemt en er geen omkijken is naar het onderhoud van de lenzen.
Bij Medi Optiek zijn we trots dat we als Myopie Management Specialisten uw kind goed kunnen laten zien met behulp van MiSight® 1 day daglenzen.
MiSight® 1 day is de eerste zachte contactlens waarvan bewezen is dat deze het verergeren van bijziendheid vermindert.
De  lenzen voelen en zien eruit als normale zachte contactlenzen, maar hebben een speciaal optisch design genoemd ActivControl™ Technology. Deze technologie maakt dat progressieve bijziendheid wordt afgeremd, terwijl de lens tegelijkertijd scherp zicht geeft.

BYO PREMIUM MC 3-MAANDSLENS 
De BYO Premium MC contactlens gaat 3 maanden mee en is echt maatwerk voor myopie management. Het voordeel van BYO Premium MC lenzen is dat ze erg comfortabel zijn en heel geschikt zijn voor hogere sterktes en cilinders. Met de juiste contactlensvloeistof is het onderhoud van deze lenzen ook zeer gebruiksvriendelijk voor je kind.

MIYOSMART BRILLENGLAZEN 
Brillenglas met een speciaal myopie management technology.  
In bijna elke bril toepasbaar. 
Makkelijk in gebruik.
Eventueel mogelijk in combinatie met één van de overige behandelplannen. 

 ATROPINE OOGDRUPPELS 
Worden voorgeschreven door de oogarts. Atropine wordt van oudsher in de oogheelkunde gebruikt.  Deze druppels verwijden de pupil en leggen de spieren stil die de ooglens boller maken om dichtbij te kunnen zien (het zogeheten accommoderen).  Omdat het accommoderen een prikkel voor het oog is om te groeien zal het remmen van de accommodatie de groei van het oog afremmen. De laatste jaren wordt daarom atropine ook gebruikt om toenemende myopie te remmen. Eventueel mogelijk in combinatie met één van de overige behandelplannen. 

LEEFSTIJLREGELS 20-20-2  

Wat je zelf kan doen om je myopie te remmen is je levensstijl aanpassen. 
Geef je ogen regelmatig rust met de 20-20-2 levensstijl regels: 

  • Houd na elke 20 minuten ‘nabijwerk’
  • Een minibreak van 20 seconden om veraf te kijken
  • Ga lekker naar buiten: minimaal 2 uur per dag

En vergeet niet:

  • Houd je leeswerk op minimaal 40 cm afstand
  • Kijk niet in het donker op een verlicht scherm

Merken

Bij Medi Optiek zoeken we altijd naar de beste oplossing die het beste past bij jouw ogen en kijksituatie. Kortom: wij verzorgen jouw ideale kijkoplossing. Om dit te bewerkstelligen zijn wij zeer selectief in de leveranciers waarmee wij werken. Wij zoeken partners die net als wij ernaar streven om topkwaliteit te leveren aan onze klanten. Een goede samenwerking en partnerschap met een leverancier vinden wij cruciaal. Het zorgt er namelijk voor dat wij ervaringen kunnen delen, kunnen sparren met elkaar en kijkoplossingen kunnen aanpassen waar nodig om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Bij ons ben je dus altijd verzekerd van de beste service en myopie management producten!

Bekijk hieronder met welke leveranciers wij samenwerken.

Procornea
Menicon

Oog voor jou

Bij Medi Optiek zetten we vol toewijding onze vakmanschap in om jou de best mogelijke oogzorg te geven. Integer en met respect adviseren we jou de beste en mooiste producten. In een mooie omgeving en een fijne sfeer.
Je bent van harte uitgenodigd in onze winkel in het hart van het Gooi: Bussum.

Bekijk ook×

Wij nemen telefonisch contact met je op