-

Geschiedenis

Oog voor jou


Medi Optiek is al jaren een begrip in het Gooi en omstreken. Het verhaal van onze winkel begon al in 1990 toen oogarts Bos en opticien de Valk besloten een praktijk en brillenwinkel te combineren in ons pand aan de Vlietlaan in Bussum. Later voegde oogarts Wiegel zich bij de oprichters. Een ideale oplossing was geboren: mensen konden na het medische consult (de naam Medi verwijst naar het medische deel) meteen, indien nodig, een bril uitzoeken. Voor de opticien bestond  de mogelijkheid te overleggen over eventuele oogheelkundige problemen. De combinatie zorgde dus voor een betere kwaliteit voor de consument.

Oogzorg combineren met een kijkoplossing is vanaf de start in 1990 het uitgangspunt van Medi Optiek.

Waar de medische component werd gerund door twee oogartsen waren het twee opticiens (Jan Ruhof en Peter Ribbens) die het opticiengedeelte voor hun rekening namen. Gedurende de jaren groeide Medi Optiek gestaag uit tot een betrouwbare en excellente plek voor iedereen die een perfecte kijkoplossing nodig had. 
Toen de oogartsen besloten met de praktijk te stoppen ging Medi Optiek uiteraard gewoon door. Wel bleef dr Bos als medisch adviseur verbonden aan Medi Optiek waardoor dagelijks overleg kan plaats vinden over oogheelkundige problemen. 

In de jaren die volgden hebben we telkens ons team uitgebreid met de nodige expertises.  Inmiddels hebben we optometristen, meerdere contactlensspecialisten en opticiens in dienst. Allemaal met een schat aan ervaring. 

In 2019 zijn we weer een nieuwe fase in gegaan: eigenaar Peter Ribbens vertrok en werd opgevolgd door Sander Miltenburg. In 2023 is Jan Ruhof vertrokken, waarna Sander Miltenburg de volledige eigenaar is geworden.  Hoewel er gedeeltelijk ander leiderschap is gekomen, blijft de missie hetzelfde: de beste oogzorg en kijkoplossing verzorgen. Want bij Medi Optiek hebben we oog voor jou!

Oog voor jou

Bij Medi Optiek zetten we vol toewijding onze vakmanschap in om jou de best mogelijke oogzorg te geven. Integer en met respect adviseren we jou de beste en mooiste producten. In een mooie omgeving en een fijne sfeer.
Je bent van harte uitgenodigd in onze winkel in het hart van het Gooi: Bussum.

Bekijk ook×

Wij nemen telefonisch contact met je op